Forgatókönyvírás

Lassan egyre jobban beindul az esküvői szezon, így sorra ülünk le a párokkal és vágunk bele a forgatókönyvek összeállításába. Ez a poszt is épp egy ilyen találkozó után született itt a Kelet Kávézóban kihasználva az ihletet, amit az egyik pár esküvőjének tervezése adott nekem.
Ha lehet, én szeretem ezt a találkozót mindig személyesen megejteni, hiszen ez az első alkalom, ahol többet tudhatunk meg egymásról, és ez a sok kis információ az, ami miatt az esküvőt egyedivé és személyre szabottá tudjuk tenni. Természetesen vannak olyan körülmények, ahol csak az online találkozóra van lehetőség, ebből is ki tudjuk hozni a maximumot, de azért egy élő találkozó az esküvő előtt pár héttel mindenképpen javasolt. Én szeretem a menetrend első verzióját legalább 5-6 hónappal az esküvő előtt összeállítani, így elég időtök lesz gondolkodni rajta, és az utolsó simításokat pedig a nagy napot megelőző 1-2 hónapban is tudjuk módosítani. Véleményem szerint egy esküvői forgatókönyv legyen részletes, alaposan kidolgozott és egyben könnyen átlátható, így nem okoz nehézséget a különböző szolgáltatóknak a nagy nap felépítésének megismerése. Minél kevesebb kérdés marad, annál gördülékenyebb lesz az esküvő lebonyolítása. Minden részletet, eseményt pontosan megtervezünk, de nagy hangsúlyt fektetünk a flexibilitásra, mert gyakran előfordul olyan esküvő, ahol nem minden a terv szerint alakul, lehet eltűnik az egyik rokon, vagy elered az eső, ilyenkor a ceremóniamester feladata az újratervezés, mindezt úgy, hogy az esküvő folytonos maradjon, és a vendégek ne vegyék észre az esetleges nem várt eseményeket.
Ha szükséged lenne egy ilyen forgatókönyvre, de nincs meg hozzá a megfelelő személy, aki segít a kidolgozásában, írj egy üzenetet, és beszéljük meg a részleteket egy kávé mellett.
English version:

The wedding season started slowly so we  made the first appointments with the couples to write their plans for the big day. This post was inspired by a couple I had an appointment with at Kelet Kávézó.

Whenever I have the chance, I prefer to keep the first meeting in person as this is a great opportunity to know each other better and these are the details which can make the wedding unique and personalized. There are situations when this isn’t possible in that case we can postpone it until a few weeks before the wedding. I recommend  writing the first version of the scenario 5-6 months prior to the wedding so you have time to think it over and finalize the minor details in the last 1-2 months. In my opinion, a scenario should be detailed and transparent, so that it’s easy for the other service providers to understand the structure of the wedding. The less questions they have, the smoother wedding we get. We should pay attention to the flexibility because any unexpected situation can happen, like a relative is goes missing or it’s starts to rain then it is the host’s responsibility to modify the program without the guests realizing it.

If you are looking for a sceanrio like this, but you don’t have the right person who can help with it, contact me and let’s discuss the details over a coffee.