Fiatalos, modern ceremóniamester!

Ez a megfogalmazás köszön vissza majdnem minden ceremóniamester oldalán. Viszont én szeretnék egy kicsit tisztább képet alkotni magamról, hogy mit értek pontosan ez alatt, és hogy mi az, ami különleges a munkásságomban.

Mindig is célom volt, hogy az esküvő, amin van szerencsém házigazdaként részt venni, ne egy legyen a sok közül, ne a szokásos forgatókönyv legyen, hanem lehessen felismerni benne a párra jellemző sajátságos jegyeket, történeteket. Igény esetén ezen a vonalon haladva szoktuk megtervezni a forgatókönyvet, és vezényelni le az esküvő forgatagát. A legfőbb példa, amit ki tudok emelni, az a régi hagyományok új köntösbe csomagolása. Rengeteg pár szeretné megtartani az esküvő hagyományos pontjait, viszont némelyik ezek közül annyira klasszikus, hogy nehezen illeszthető be a modern esküvők világába. Jó példa erre Kriszti és Dávid esküvője. Ott ez a kérdéses pont a harisnyakötő volt, tudták, hogy szokott lenni, ők is szerettek volna, de a klasszikus megoldást nem találták annyira szimpatikusnak. Meghallgattam megismerkedésük történetét ,illetve hogy mi történt a kapcsolat előtt és kértem egy kis gondolkodási időt, hogy kitaláljam, mit lehetne ebből kihozni. Nyilvánvaló volt számomra, hogy a sport kapcsolatuk szempontjából is kiemelkedően fontos, de a foci a vendégek körében is közkedvelt, ebből támadt az ötletem, hogy mi lenne ha ebbe az irányba vinnénk el a harisnyakötőzést. Sokkal szórakoztatóbb lenne, ha a tét nélküli dobás helyett, a urak versenyeznének a harisnyakötőért és az kapná meg a harisnyakötőt, aki a legtovább tudja a labdát a levegőben tartani. Az ötlet elnyerte a pár tetszését és pár héttel később már a levegőben volt a labda és a fiatalok minden tudásukat beleadták de végül csak egy kerülhetett ki közülük győztesen. Meghatározó pontja lett ez az esküvőnek és a vendégek is örömüket lelték ebben a fajta játékos megoldásban.

Összegezve, ez nem azt jelenti, hogy mostantól mindenkinek dekázgatva kell a harisnyakötőt kisorsolni a vendégek között, de ha van egy része az esküvőnek, amivel nem vagytok teljesen kibékülve, vagy családi nyomásra mindenképpen meg kell tartani egy hagyományt, de ti szeretnétek azt modernebb köntösben, biztos tudok olyan megoldást találni számotokra, amire minden vendég felkapja a fejét, és maradandó emléket okoz nektek és minden egybegyűltnek.