Álomesküvők

Mit kell csinálnunk? Mik a kötelező programok? Hogyan kell lennie az esküvőnek?

Ez az a pont, ahol azt szoktam mondani, hogy álljunk meg egy percre és beszéljük át ezt az egészet. Ugyanis egy jó pár éve már az esküvői szokások teljesen átalakultak és a hagyományos vonal mellett megjelent egy sokkal modernebb felfogás is, ahol a hagyományok kicsit háttérbe szorulnak és sok egyedi ötlet és megoldás kap helyet, ami jobban képviseli a pár személyiségét és elképzeléseit.  Éppen ezért a „kell” helyett a „hogyan szeretnétek” veszi át a főszerepet.

Melyik a jobb? Ezt mindenki döntse el maga, van aki a  hagyományosabbat szereti, van aki a modernebb felé húz, hiszen minden pár különböző, éppen ezért az esküvők is teljesen egyediek lesznek, ezért ebben a kérdésben döntést hozni nem lehet, vitázni róla meg nem érdemes.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy dobni kell a teljes forgatókönyvet és a vacsorával kell,  hogy kezdődjön az esküvő ,aztán jön majd a szertartás és az esküvő többi része(bár miért ne lehetne akár így is), de én mindig bátorítom azokat a párokat, akik küszködnek egy-egy olyan elemmel, amit külső nyomásra kell beletenni az esküvőbe, hogy formáljuk olyanra, amilyenre  ők szeretnék, én majd intézem a többit. Párszor előfordult már, hogy egy-egy rokon számonkért, hogy egy adott hagyomány miért nem volt az esküvő része. Én ebben is átvállalom a „ bűnös” szerepét párjaimtól és szívesen beszélem meg az adott vendéggel, hogy  mi miért történt úgy, ahogy. Ez szerencsére mindig könnyedén megy és párjaim azt szokták visszajelezni, hogy: „biztosak voltunk benne, hogy tőled könnyebben elfogadja, mint tőlünk”.

Ez a sok egyedi megoldás teszi rettentően változatossá az esküvők világát, mert előfordul, hogy a pénteki teljesen modern esküvő után szombaton kicsit jobban visszanyúlunk a régi hagyományok felé, aztán következő héten a nyitótánc helyett másik program nyitja meg az estét, majd egy másik esküvőn egyetlen játék sincsen, mégis a lagzi napfelkeltéig tart.  Vannak mezítlábas, Harry Potteres esküvők( remélem egyszer egy ilyenre sikerül majd eljutnom) és így tovább.

Ami biztos, hogy számos ilyen és ehhez hasonló ötlettel lesz tele az idei esküvők forgatókönyve, de egyelőre maradjanak ezek titokban, mert a meglepetések mindig nagyobbat szólnak. 😊